onsdag den 28. december 2011

Spelt-otto med gås

Rester er altid godt. Gåse-rester er bare toppen!
Her til aften stod den på 'ris'otto af perlespelt. Altså speltotto

Ingredienser:
Perlespelt
Løg
Hvidløg
Fond
Salt og peber
Skyr
Evt fløde/mælk og sovsejævner

Løg og hvidløg snittes fint. Steges let og spelten tilsættes.
Fond hældes ved lidt af gangen. Lad spelten suge væden op under let varme, inden der tilsættes mere væske.
Spelten er 'færdig' efter cirka 20 minutter. Smag dig frem
Lige inden serveringen, tilsættes 2 dl skyr. Hvis ottoen stadig er vandet, så jævn den lidt.

Hos os blev den serveret med resten af julegåsen drysset henover. Dejligt

Er man ikke på den fedtfattige version, kan der tilsættes fløde og smør inden den serveres. Der giver en dejlig cremet og fyldig smag. (drengene fik denne version, de elskede det)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Spørg endelig løs...eller skriv hvad hjertet begærer..