onsdag den 28. december 2011

Gåsestegen

Vi var så heldige, at en gåsesteg nærmest hoppede ned i vognen, da der blev gjort juleindkøb.
Manden herhjemme havde ellers bestilt and, men forbarmede sig over konen, som er vokset op med gås som julemad. Han fortrød på ingen måde

Ingredienser:
Et stk gås
Svesker
Portvin
Madæbler
Vand
Salt
Hvid peber
Solbærsaft

Forberedelserne startede dagen forinden. Sveskerne blev skåret midt over, puttet i et stort glas og overhældt med portvin. Glasset blev forseglet og stod til dagen efter
Gåsen gnides i salt og peber, både udvendigt og indvendigt efter at den er rengjort
Svesker og æbler - som er skåret i stykker - stoppes i gåsen.
Gåsen stilles i ovnen i en høj bradepande ved 160 grader IKKE VARMLUFT.

Der hældes cirka en halv liter vand og en dl ufortyndet solbærsaft i bradepanden.
Hver tyvende minut, hældes væsken fra panden over gåsen.
Den skal have 30 minutter pr kg
Hvis gåsen bliver lidt for mørk nogle steder, kan ser sættes stanniol på disse indtil gåsen er færdig.

Når gåsen er færdig tages den ud til afkøling, inden den skæres for.


Vi lavede sovsen ud af stegesaften. Man kan med fordel, når væsken er kølig, hældes på en kande. Derved kan man nemt hælde fedtet fra og beholde saften.
Vi jævnede den med lidt creme fine og sovsejævner.

Jeg opfordrer virkelig til at prøve gås. Det behøver jo ikke at være jul - det kan spises det meste af året.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Spørg endelig løs...eller skriv hvad hjertet begærer..