onsdag den 14. december 2011

Grøn laks og ovnbagt tilbehør

Træt hjem fra arbejde, trænger til ferie. Gider ikke stå og lave aftensmad... Genkendes dette?
Hvad er bedre end mad som passer sig selv?

Ingredienser:
Laksefiletter eller anden fisk
To løg skåret i tynde ringe
Spinat, gerne fra frost
Fed hvidløg revet fint
Håndfuld groft rasp
Salt og peber
Glas rødvin

Ovnbagt tilbehør:
Kartofler renset og i grove stykker
Bønner fra frost
Gulerødder fra frost
Salt og peber
Lidt olie
God sjat timian

Start med tilbehøret. Min erfaring er, at det bliver bedst i silikone forme.
Bland grøntsagerne med resten af ingredienserne. Stil det i ovnen i 45 kvarter ved 180 grader. Rør rundt to gange.

I en anden form fordeles løgringene. Ovenpå med laksene.
Rør spinat, salt, peber hvidløg og rasp sammen. Fordel det ovenpå laksen. Hæld en smule rødvin ved.
Bages i ovnen de sidste 20 minutter sammen med tilbehøret

Imens kan man jo nyde et glas vin, kop kaffe eller hvad man nu er til og slappe MAX af.

Vores yngste på 3 år, guflede fiske. I sig. Godt hjulpet på vej af et par klatter smør.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Spørg endelig løs...eller skriv hvad hjertet begærer..