lørdag den 17. december 2011

Spelt og rødkålssalat

Denne salat tager lidt tid at lave. Derfor laver jeg altid en STOR portion. Så er der til mad i et par dage. Salaten er også god på madpakken.

Ingredienser:
Spelt kerner
God saft, gerne solbær
Rødkål
Gulerødder
Æbler
Mandariner

Lav en lidt stærkt saftevand og kog de hele Spelt kerner heri i ca 20 minutter.
Hvis man har noget hjemmelavet rød saft, hvor der ikke er tilsat sukker, er det helt perfekt. Ellers brug hvad der kan købes.
Lad kernerne stå og afkøle i saften, inden de skal bruges.

Rødkål, gulerødder og æbler klargørers og snittes fint. Vi er heldige at have en food processor, så det er hurtigt gjort. Ellers brug et rivejern.
Mandarinerne skrælles og skæres i mindre stykker.

Det hele blandes godt sammen. God salat tilført proteiner fra spelten.
Dejligt

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Spørg endelig løs...eller skriv hvad hjertet begærer..