mandag den 28. november 2011

Grøn kartoffelmos

Jeg er for længst gået bort fra kartoffelmos pulver. Jeg er udemærket klar over, at det er hurtigt og billigt.
Men efter at have prøvet denne opskrift - håber jeg de fleste vil lave den selv efterfølgende.

Når man samtidig skal have rigeligt med proteiner, så kan opskriften bare ikke blive bedre.

Ingredienser:
5 bagekartofler
3 fed hvidløg
1 pose sojabønner (frost - fås i Brugsen og Fakta)
Salt og peber
Mælk og evt. Smør

Bagekartoflerne skrælles og skæres i små tern. Hvidløgsfedene pilles og skæres midt over. Begge dele koges i rigeligt vand til de er rigtig møre.
Sojebønnerne skal have et opkog i få minutter. De bælges
De færdigkogte kartofler og fed hvidløg puttes i en skål, hvor de skal mosses. Jeg plejer at mase et piskeris ned i massen, det til er godt most. Der må gerne være klumber i.
Der hældes mælk og eventuelt smør (hvis man er til den slags) i mosen, som røres godt rundt til rette konsistens.
De bælgede bønner røres i til sidst og der smages til.

I dag serverede vi mosen til frikadeller, som vi havde i fryseren. I morgen står den på rester af mos.
Mosen lægges i et ildfast fad, drysses med lidt ost og skal have 15 minutter ved 190 grader. Wupti! To retter af et måltid. Det' da smart

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Spørg endelig løs...eller skriv hvad hjertet begærer..