søndag den 27. november 2011

Lakrids i lange baner

Lakrids skulle efter sigende være det hotteste hotte.
Jeg ved ikke lige, hvad jeg skal mene om lakrids i maden. Men har nu prøvet lidt forskelligt. Ikke alle opskrifter faldt i god jord herhjemme.

Mandler med lakridsrod og salt
Disse er gode - i små doser. Selv syntes jeg i er lækre, hvis man bøjes med at tage en eller to. Flere; så er de for meget.

Ingredienser:
Vand
Salt
Lakridsrodspulver
mandler

Sæt en gryde over med vand i. Kom 2 til 3 dl salt i. Lad det koge op indtil saltet er opløst.
Mandlerne puttes i og de koger i saltvandet i 2 minutter.
Sigt vandet fra mandlerne. Læg dem på en bageplade. Bag dem ved svag varme (85 grader) i 10 minutter.
Det er vigtigt at holde øje med mandlerne, hvis de går for længe eller ved for høj varme, smager de meget grimt.
De er færdige, når de er tørre. De bliver salt hvide.

Når de saltede mandler er kølet godt af, hældes de i en bøtte til opbevaring. Tilsæt en til to teske lakridsrodspulver og RYST! (med lukket låg vel og mærket)

Så der saltede lakridsmandler - et sundere alternativ til julekonfekten.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Spørg endelig løs...eller skriv hvad hjertet begærer..