Lakrids skulle efter sigende være det hotteste hotte.
Jeg ved ikke lige, hvad jeg skal mene om lakrids i maden. Men har nu prøvet lidt forskelligt. Ikke alle opskrifter faldt i god jord herhjemme.
Mandler med lakridsrod og salt
Disse er gode - i små doser. Selv syntes jeg i er lækre, hvis man bøjes med at tage en eller to. Flere; så er de for meget.
Ingredienser:
Vand
Salt
Lakridsrodspulver
mandler
Sæt en gryde over med vand i. Kom 2 til 3 dl salt i. Lad det koge op indtil saltet er opløst.
Mandlerne puttes i og de koger i saltvandet i 2 minutter.
Sigt vandet fra mandlerne. Læg dem på en bageplade. Bag dem ved svag varme (85 grader) i 10 minutter.
Det er vigtigt at holde øje med mandlerne, hvis de går for længe eller ved for høj varme, smager de meget grimt.
De er færdige, når de er tørre. De bliver salt hvide.
Når de saltede mandler er kølet godt af, hældes de i en bøtte til opbevaring. Tilsæt en til to teske lakridsrodspulver og RYST! (med lukket låg vel og mærket)
Så der saltede lakridsmandler - et sundere alternativ til julekonfekten.
Etiketter
aftensmad
Aktiviteter
Alternativ
anderledes
appelsin
bag
bagning
BBQ
billig
billigt
Brød
bønner
Børnevenlig
chili
dessert
dip
Dressing
drik
fedtfatigt
fedtfattig
fedtfattigt
Fisk
forret
Franskbrød
frikadeller
Frokost
frugt
Gløgg
grød
gås
hakket kød
hane
Havregrød
Hjemmelavet
hurtigt
Hverdag
ingefær
Isvand
jul
julemad
kage
kartofler
kikærter
Kylling
kød
kødsovs
lakrids
langtidsstegt
lasagne
lækkert
madklub
madpakke
madpakker
Madplan
mandler
mango
marinade
morgenmad
muffin
Mynte
Nemt
ny
Perfect Fit
perlespelt
Pita
protein
pålæg
Quinoa
roastbeef
Römertoft
Salat
Salsa
simremad
Slik
Smoothie
Småkage
Småkager
snack
sovs
spelt
start
stegeso
sukker
sukkerfri
Sund
sundt
Sverige
syndigt
tilbehør
travlhed
usundt
Vafler
velkommen
vitaminer
Vitaminet
Wraps
æble
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Spørg endelig løs...eller skriv hvad hjertet begærer..