søndag den 29. januar 2012

Pasta carbonara

Jeg har fundet en app fra Kvickly, som rent faktisk har nogle gode og brugbare opskrifter.
App fra Kvickly
Jeg fandt pasta carbonara som så god ud. I stedet for bacon - som jo ikke er det sundeste, fandt vi andet at putte i. Ældste søn fik hovedrollen, og lavede rent faktisk HELE retten selv - kun hjulpet på vej med det kogende vand, som skulle hældes fra pastaen.
Ældste sønnike snitter pølserne :-)
Yngste ville også hjælpe (lidt) til :-)
Lidt stolt har man vel liv til at være :-)

Ingredienser:
250 g pasta penne, fuldkorn
1 dl creme fine
4 æggeblommer
2 kyllingepølser fra Hanegal
2 oksekødspølser fra Hanegal
Lidt revet Prima Dona ost

Anden variation: i stedet for pølser, kan bruges blå muslinger

Pastaen koges. Pølserne skæres i tynde skiver og steges på en pande.
Æggeblommer, salt, peber, to spsk revet ost og creme fine piskes let sammen.
Når pastaen er færdig, hældes vandet fra. De færdigstegte pølser lægges på en tallerken.
Pastaen hældes over i den varme pande og æggemassen tilsættes. Bland det hele sammen under middel varme nogle minutter.

Hvis man ønsker at bruge blåmuslinger i stedet - brugte det selv for at undgå for meget fedt - tilberedes disse efter anvisningen. Brugte nogle frosne.

Server pastaen i en dyb skål sammen med den 'topping' (pølser eller muslinger) som man ønsker. Drys evt. ekstra revet ost over.
Carabonara med pølser
Carbonara med blåmuslinger

Retten er ekstrem let, hurtig og børnevenlig. Som det ses, spiste begge børn STORE mængder.
Lige til at gå til.
Begge børn nød maden i STOR stil
Den stolte og dygtige kok nød maden

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Spørg endelig løs...eller skriv hvad hjertet begærer..