lørdag den 21. januar 2012

Fyldte æbler

Som barn gik jeg ofte denne dessert. Nemt, lækkert og billigt.
Den kan varieres i et utal af udgaver. Denne er med nougat, havregryn og marcipan.

Ingredienser:
Gode madæbler
Marcipan
Kanel
Havregryn
Nougat

Æblerne skyldes og udhules. Man kan sagtens bruge en skarp kniv til dette. Lav et keglesnit fra hver ende af kernehuset, skær derefter kernehuset ud.
Stil æblerne på et ildfastfad. Bland marcipan med havregryn og krydr ganske lidt med kanel. Fyld hullet i æblerne halvt op med massen. Læg en lille klat nougat i og fyld resten af hullet med marcipan-fyldet.
Bag i 20 minutter ved 180 grader.
Lad æblerne køle en smule af, server eventuelt med lidt vanilie yoghurt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Spørg endelig løs...eller skriv hvad hjertet begærer..