lørdag den 28. januar 2012

Citron-fromage

Her til aften er der børnenes MGP. Dette er ensbetydende med hygge og god mad. (troede vi; ældste søn er lige smuttet til MGP overnatning hos en kammerat, så den står på voksen hygge i stedet)

To retters menu kan til tider betyde lidt usund dessert. Men det behøver det vel ikke.
Jeg har eksperimenteret med den gamle klassiker, resultatet blev vældigt.

Ingredienser:
1 lime
2 citroner
10 plader husblas
2 past. Æggehvider
3 past. Æggeblommer
Sødemiddel
Vaniliestang
Skyr

Husblas udblødes. Hviderne piskes helt stive. Blommerne luftige i en anden skål.
Lime og citron skal og saft stilles til et hurtigt opkog sammen med vanillen.
Husblas smeltes i citrussaften - sættes på køl.
Når denne masse er helt kold og stiv, blendes den sammen med skyren og de piskede æggeblommer. Smag til med sødemiddel. Vend forsigtigt hviderne i.
Sæt på køl til desserten skal serveres.

1 kommentar:

  1. Hej Signe :o)Hvor meget skyr anvender du i din citronfromage?

    Bedste hilsner,

    Helle
    Madklubben Minimaver for GBY'ere (Facebook)

    SvarSlet

Spørg endelig løs...eller skriv hvad hjertet begærer..