søndag den 5. februar 2012

Müslibar a la PicoLene

Et alternativ til de ellers så lækre müslibar - som er spækket med sukker, chokolade og andre usunde sager - kunne være denne opskrift.
Jeg vil dog med det samme gøre opmærksom på, at de jo ikke er HELT sunde. Der er kondenseret mælk i. Men det er et godt alternativ til den købte vare - og så er den en del billigere.

Ingredienser:
1 dåse kondenseret mælk
250 g. ruggryn/havregryn eller lign.
75 g. kokostmel
100 g. rosiner
125 g. blandet frø (brugte solsikke og græskar)
125 g. hakkede mandler

Det hele blandes sammen og presses i en ildfast form. Müslibaren vages ved 130 grader i en time.
Når den er kølet lidt af, skæres den i mindre stykker. De opbevares i en kagedåse.

Husk at dette er i stedet for kage mv. Dog et lidt sundere alternativ til kaffen

Afkølede müslibar-stykker

Note:
  1. pas på med havre-/ ruggryn mængden. Min portion blev lige tør nok.
  2. næste gang vil jeg riste alle de tørre ingredienser. Jeg er overbevist om, at dette vil give müslibaren et godt tvist i smagen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Spørg endelig løs...eller skriv hvad hjertet begærer..