lørdag den 11. februar 2012

Grissini

Grissinier er godt i stedet for chips eller andre fede snacks.
Opskrifter er der mange af på nettet og diverse apps til smartphones.
Nedenstående er en opskrift, som jeg kom frem til, da jeg åbnede skabet og så, hvad det indbød af ingredienser.

Ingredienser:

25 g gær
3 dl vand
3 spsk olivenolie
halvt durum-hvedemel
halvt rug hvedemel
1 spsk rørsukker
1 spsk groft salt
1 ½ spsk oregano

AMO's nye Evolo serie er ganske god.
Vand, gær og rørsukker røres sammen. Rug-hvedemelet tilsættes sammen med salt, olivenolie og oregano.
Dejen æltes 'færdig' med durum-melet.

Dejen efterhæves
Lad dejen hæve i en halv til hel time.
Der trilles grissini stænger. De pensles og drysses med fx groft salt

Dejen trilles til tynde stænger. Disse pensles med olie og strøes med salt eller lign.
Efterhæv i cirka en halv time. Stængerne bages ved 200 grader i 15 til 20 minutter. Husk at vende stængerne efter 10 minutter. Hold øje med den, tag dem ud inden de bliver for mørke.

Grissinierne vendes efter 10 minutter i ovnen
Afkøl grissinierne og server med din ynglings dip
Færdige grissini's serveret med avokado dip

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Spørg endelig løs...eller skriv hvad hjertet begærer..