lørdag den 4. februar 2012

Kyllingespyd a la Heimer

Kylling på alle måder er altid et stort hit hjemme hos os. Børnene kan lide det i stort set alle afskygninger.
Sidste forår besøgte vi min kusine Louise og hendes familie.
Her serverede de kyllingespyd for os. Det var bare guf.

Ingredienser:
Kylling filet
Soja
Sød chilisovs
Salt og peber
Madspyd - vi brugte de billige af bambus

Kylling filetterne skæres i mundrette bider og puttes i en skål/frysepose. Soja, chilisovs, salt og peber hældes over, og det hele stilles på køl i nogle timer.
Når kyllingen har stået i marinaden, sættes de små stykker på spyd. Vi plejer at sætte fire til fem stykker på hvert spyd. Læg spydene i et ildfast fad og bag disse i cirka 20 minutter ved 180 grader.

Man vil have tendens til at putte for mange stykker på hvert spyd, men hvis stykkerne sidder for tætte, kan det være svært at få kyllingen færdig på samme tid - uden at det bliver tørt. Derfor få stykker som vi gør, og så bare nogle flere spyd.

Velbekomme :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Spørg endelig løs...eller skriv hvad hjertet begærer..