torsdag den 1. marts 2012

Jamie Olivers katoffel-fiske deller

Manden har haft lånt nogle kogebøger - det har været dejligt med lidt inspiration i papirform.
Jeg stødte på en opskrift, hvor Jamie Oliver brugte kartoffelmos i hans fiskedeller...dette lød interessant, så det måtte afprøves.
Jeg tog udgangspunkt i hans opskrift, og piftede den lidt op efter min smag.

Ingredienser:
Kartofler
gulerødder
hvidløg
fersk laks
chili
persille
rasp
salt og peber

Kartofler, gulerødder og hvidløg sættes over for at koge. Laksen lægges i et dørslag, krydres med salt og peber og bruges som låg over de kogende kartofler, gulerødder og hvidløg.
Fersk laks i dørslag

På denne måde dampes fisken, samtidig med at disse koger - smart.

Færdig dampet laks
Kartofler mv. moses og afkøles lidt.

Chili hakkes fint og blandes med laks - som moses med en gaffel - og persille.
Chili hakkes fint og blandes med persille
Laksen moses med en gaffel

Det hele æltes sammen. Brug lidt rasp, hvis dejen bliver for lind.

Den færdige fars
Steg dellerne på panden - jeg gav dem lige lidt ekstra i ovnen. Dette blev de fine af.

Dellerne steges på en varm pande
Nemt, lækkert og smart at få grøntsager i familien på denne måde.
Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Spørg endelig løs...eller skriv hvad hjertet begærer..