tirsdag den 17. juli 2012

Creme brûlée fedtreduceret

Vi har lånt en brænder af mine forældre. Vi fik nemlig en helt fantastisk dessert ved den forrige madklub-aften.

Færdige creme brûlèe - en med honning og en med rørsukker

Der blev serveret honning creme brûlée!

Dette ville jeg efterprøve - i en lidt sundere version.


Ingredienser:
2 mildas fløde (4%)
Skummetmælk
Vaniliestang
Stjerneanis
Lime
2 æg
Lidt rørsukker
Lidt honning (citron - honning)

Fløden hældes i en gryde. Der hældes skummetmælk i den ene flødekarton - hældes også i gryden. Vanilje, lime og stjerneanis puttes i gryden. Sættes til svag kogning - når det koger ganske lidt, tages gryden af varmen

Sigt cremen for alle smagsgiverne

2 æg piskes sammen. Når flødeblandingen er afkølet lidt, piskes æggene i. Sigt blandingen.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Sæt formene i en pande og fyld denne med vand
- der skal fyldes til cirka halvt op på siden af formene

Lav er vandbad til de ildfaste skåle. Hæld væsken i skålene og vag den i cirka 20 minutter. Pas på de ikke får for meget. De skal stadig blævre.

Køl af og sæt på køl. De bliver bedst når de er iskolde.

Færdig bagt - stadig blævrende - meget vigtigt. Sæt på køl

Lige inden desserten skal serveres, drysses med rørsukker og brændes forsigtigt.
Vi lavede en ekstra variant med citron honning. Denne var god, men kunne dog ikke måle sig med den 'rigtige'

Version med rørsukker - husk at være forsigtig med brænderen!
Version med honning - det tager en del tid at få honningen til at karamellisere.

Er man ikke gode venner med sikker, så nyd desserten uden karamel - sørg for at cremen er iskold

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Spørg endelig løs...eller skriv hvad hjertet begærer..