søndag den 27. maj 2012

Koldskål

Er der noget bedre end koldskål i sommerens varme?
Desværre kan det være en knap så sund fornøjelse, hvis man ikke selv laver koldskålen. De købte kan ofte være fyldt med unødig sukker og fedt.

Husk også at kammerjunker er fyldt med fedt og sukker - også de såkaldte light og fuldkornsprodukter.
Herhjemme servere vi både (købte) kammerjunker og jordbær til - så er der noget at vælge imellem.

Server med jordbær og kammerjunker

Ingredienser:
Kærnemælk
Tykmælk
Past. æggeblommer
Sødemiddel
Vanilje
Citron

Pisk sødemiddel, æggeblommer og vanilje god sammen.
Husk at være forsigtig med sødemidlet, det KAN give en træls kunstig smag. Vær derfor sparsom med dette, du kan altid justere det, når koldskålen er færdig.
Hæld kærnemælk, tykmælk og citronsaft i æggemassen - smag til og server koldt.

Brug sødemiddel i stedet for sukker
Jeg bruger 1 liter kærnemælk til 1 liter tykmælk. Man kan med fordel bruge Cheasy's vanilje yoghurt i stedet for tykmælk.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Spørg endelig løs...eller skriv hvad hjertet begærer..