lørdag den 5. maj 2012

Grøn salat med oliven

Denne salat var oprindelig med agurk - disse forsvinder bare på mystisk vis i vores hjem - har nogle drenge, som hapser dem i farten, når de er på vej ud af døren.
Derfor blev den lavet med bladselleri i stedet. Resultatet blev ganske godt, salaten havde godt af den knasende og friske grøntsag.
Er man ikke til bladselleri, så brug endelig agurk i stedet.

Færdig salat

Ingredienser:
Oliven
Chili
Frosne sojabønner
Olivenolie
rødvinseddike
Salt og peber
Evt. lidt ingefær sirup


Jeg har lært, at hvis man bruger oliven med sten, så er olivenene mere saftige. Blot et tip, hvis man ikke mener, at de sorte oliven er så saftige, som man kunne ønske.
Udsten olivenene, rør det sammen med lidt ingefær sirup (kan undlades), olivenolie (få dråber) og rødvinseddike (få dråber). Smag til med salt og peber.

Mos/hak olivenen og bland det med resten af ingredienserne.
En god og alternativ dressing/marinade til salaten


Tø de frosne sojabønner op, skold dem et par minutter i kogende vand og bælg dem.
Rens chilien (tag efter behag og styrke) og snit den helt fint.
 
Skær bladsellerien i mund rette bider. Bland alle grøntsagerne sammen, hæld olivenmarinaden/dressingen over og server til aftensmaden eller nyd til frokost.

Bland det hele sammen, lad den gerne stå og trække lidt på køl inden serveringen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Spørg endelig løs...eller skriv hvad hjertet begærer..