tirsdag den 31. juli 2012

Bananmuffins

Hvad gør man, når man er lækkersulten? Man går da i køkkenet, åbner alle skabe og tager de ingredienser ud, som man nu en gang kan tåle - roder lidt og vupti (!) en bananmuffin har set dagens lys.


Bananmuffins med blåbær

Ja, ja tænker du nok. Hvad specielt er der ved bananmuffins? Jo...den er uden sukker og fedt! Kan det blive bedre?

Ingredienser:
2 bananer
4 æg
kakaopulver
mel
bagepulver
1 dl mælk
evt. bær, chokolade eller hvad man ønsker som 'fyld'

Æggehviderne piskes stive i en skål. I en anden skål piskes æggeblommer, moste bananer (brug en gaffel), lidt kakaopulver, 1 spsk bagepulver, mælk sammen. Der tilsættes til sidstnævnte mel til det bliver en god tykflydende kagedej.
Æggehviderne vendes forsigtigt i dejen.

Læg 1 spsk dej i en muffinform, put bær eller andet fyld i - slut af med 1 spsk dej ovenover igen.
Gentag til du har pladen fuld.

Fyld halvt med dej, læg bær og evt chokolade i, fyld dej på igen

Muffins bages ved 180 grader til de er færdige. Dette tager alt lige fra 15 til 30 minutter alt efter hvilken ovn du har. Brug næsen, der dufter af pandekager når de er færdige.

Vi har prøvet tre varianter af fyld:
Blåbær
Blåbær og mørk chokolade
Mørk chokolade (til ældste søn der ikke kan lide bær)

Alle tre varianter blev lige gode. Luftige, søde og lækre. De kan holde sig i et par dage i køleskabet - hvis man altså kan holde fingrene fra dem.

Det skal naturligvis nævnes, at hvis man lægger chokolade i kagerne, er de ikke længere sunde! Men det siger jo sig selv.


Svampet, luftig, sød og lækker
Jeg er overbevist om, at der er flere end os (og de gæster vi har haft som forsøgskaniner) kommer til at elske denne dessert. Forsøg gerne med andre bær :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Spørg endelig løs...eller skriv hvad hjertet begærer..