Ingredienser:
Ristet rugbrød
Honning
Tørgær
Pilsner eller andet øl
Vand
Emmermel, durummel eller andet godt mel
Salt
Rist rugbrødet ved at smide det i ovnen til det er knastørt. Pas på der ikke bliver sort. Lad det køle af og brug en skarp kniv til at skære det i små bider/stykker. Jo mindre des bedre.
Rist rygbrødet i ovnen |
Hæld rugbrødet i og rør forsigtigt rundt.
Hak det ristede rugbrød og kom det i den færdige dej |
Stil dejen til hævning i køleskabet natten over.
Tag dejen ud på køkkenbordet og lad det efterhæve nogle timer lunt.
Tænd ovnen på 180 - 200 grader varmluft.
Tag to spsk og lav nogle toppe dej på en plade.
Bag bollerne i ovnen til de er færdige. Man kan tjekke dem ved at se om de løsner sig af sig selv på bagepapiret. Hvis de gør det, er de færdige.
Dejen sættes med to spiseskeer - det er en meget våd dej |
Rugbrødet giver en god smag til bollerne.
Færdige boller |
Jeg gik efter nogle knasende rugbrødskrummer i bollerne. Dette fik jeg ikke. Måske kunne man tilsætte det ristede rugbrød, når dejen er færdig hævet. Man kunne prøve i hvert fald.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Spørg endelig løs...eller skriv hvad hjertet begærer..