Ingredienser:
Ristet rugbrød
Honning
Tørgær
Pilsner eller andet øl
Vand
Emmermel, durummel eller andet godt mel
Salt
Rist rugbrødet ved at smide det i ovnen til det er knastørt. Pas på der ikke bliver sort. Lad det køle af og brug en skarp kniv til at skære det i små bider/stykker. Jo mindre des bedre.
![]() |
Rist rygbrødet i ovnen |
Hæld rugbrødet i og rør forsigtigt rundt.
![]() |
Hak det ristede rugbrød og kom det i den færdige dej |
Stil dejen til hævning i køleskabet natten over.
Tag dejen ud på køkkenbordet og lad det efterhæve nogle timer lunt.
Tænd ovnen på 180 - 200 grader varmluft.
Tag to spsk og lav nogle toppe dej på en plade.
Bag bollerne i ovnen til de er færdige. Man kan tjekke dem ved at se om de løsner sig af sig selv på bagepapiret. Hvis de gør det, er de færdige.
![]() |
Dejen sættes med to spiseskeer - det er en meget våd dej |
Rugbrødet giver en god smag til bollerne.
![]() |
Færdige boller |
Jeg gik efter nogle knasende rugbrødskrummer i bollerne. Dette fik jeg ikke. Måske kunne man tilsætte det ristede rugbrød, når dejen er færdig hævet. Man kunne prøve i hvert fald.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Spørg endelig løs...eller skriv hvad hjertet begærer..