mandag den 30. april 2012

Pommes - Gordon Ramsay

Det kan til tider give udfordringer at komme på nye måder at tilberede kartofler på.
Her er en ny måde - ganske enkelt og smager lækkert.

Ingredienser:
Kartofler
Hvidløg (kan undlades)
Smør
Æg
Salt
Peber
Muskat nød (kan undlades)
Paprika (kan undlades)

Kartoflerne skrælles og skæres i mindre stykker. Det samme gør hvidløget. Sæt det over at koge i letsaltet vand i 15 minutter - kartoflerne skal være møre.

Kog kartofler og hvidløg møre
Hæld vandet fra. Stil gryden tilbage på kogepladen (svag varme) med kartofler og hvidløg i. Lad nu vandet fordampe i et minut eller to. Blend massen sammen med smør i gryden.
Hvor meget smør afhænger af, hvor sund/usund man ønsker retten. Den oprindelige opskrift sagde 150 g smør til 1 1/2 kg kartofler. Vi havde måske et kg og brugte to spsk smør.

Blend/rør til mos, tilsæt smør og æg, salt, peber, muskat nød

Rør to æg i mens gryden stadig står på kogepladen. Rør meget grundigt.

Lad kartoffelmosen køle lidt af. Put mosen i en sprøjtepose og lav små toppe på en bageplade.

Lav toppe på en bageplade
Drys eventuelt med paprika
Bag ved 200 grader til toppene er blevet gyldne i kanten. Det tager cirka 10 minutter - men er afhængig af ovnen.

Bag dem til de er sprøde i kanten
Man kan komme lidt paprika på toppene inden de bages, hvis man ønsker en anden variant


Disse er med paprika og færdig bagte

Velbekomme

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Spørg endelig løs...eller skriv hvad hjertet begærer..