Her er en ny måde - ganske enkelt og smager lækkert.
Ingredienser:
Kartofler
Hvidløg (kan undlades)
Smør
Æg
Salt
Peber
Muskat nød (kan undlades)
Paprika (kan undlades)
Kartoflerne skrælles og skæres i mindre stykker. Det samme gør hvidløget. Sæt det over at koge i letsaltet vand i 15 minutter - kartoflerne skal være møre.
![]() |
Kog kartofler og hvidløg møre |
Hvor meget smør afhænger af, hvor sund/usund man ønsker retten. Den oprindelige opskrift sagde 150 g smør til 1 1/2 kg kartofler. Vi havde måske et kg og brugte to spsk smør.
![]() |
Blend/rør til mos, tilsæt smør og æg, salt, peber, muskat nød |
Rør to æg i mens gryden stadig står på kogepladen. Rør meget grundigt.
Lad kartoffelmosen køle lidt af. Put mosen i en sprøjtepose og lav små toppe på en bageplade.
![]() |
Lav toppe på en bageplade |
![]() |
Drys eventuelt med paprika |
![]() |
Bag dem til de er sprøde i kanten |
![]() |
Disse er med paprika og færdig bagte |
Velbekomme
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Spørg endelig løs...eller skriv hvad hjertet begærer..