søndag den 29. april 2012

Gordon Ramsay - citrus dessert

Denne dessert kan laves lige så sundt/usundt, som man ønsker. Vil man have den sund, kan man lave geleen uden sukker - servere det med lidt melon eller lignende i stedet for is og andre usunde (men lækre) sager

Ingredienser:
2 grape
2 appelsiner
5 blade husblas
Evt sukker

Skræl citrusfrugterne og lav fileter med en skarp kniv. Det tager lidt tid, men det bliver et smukt og lækkert resultat.

Pres resterne af frugterne i en skål. Læg fileterne til tørre i køleskabet i en halv time mens geleen laves.

Frugtkødet ska 'tørre' for ikke at frugtsaften kommer til at fortynde geleen

Kog saften i en gryde. Hvis man bruge sukker, skal dette tilsættes nu. Vi brugte to tsk palmesukker, som givet en afrundet karamelsmag.

Frugtsaft kogt med lidt palmesukker


Udblød husblas og smelt det i den varme (ikke kogende) saft.
Læg frugtkødet i en rugbrødsform og hæld geleen over.
Læg frugtkødet i en rugbrødsform eller den form man nu har - geleen hældes over

Sæt den i køleskabet natten over - server med frisk frugt eller god is.

Skær i tynde skiver
Det er meningen, at desserten skal skæres i helt tynde skiver. Mønstret bliver rigtig flot - derfor kan det godt betale sig, at gøre sig lidt ekstra umage.

Server eventuelt med lidt frisk frugt

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Spørg endelig løs...eller skriv hvad hjertet begærer..