lørdag den 29. september 2012

Deller i lange baner

Kryber frem fra sommerens skjul og hilser pænt på læserne - så er bloggen oppe og kører igen efter en sensommer uden al for meget aktivitet.

I aftes havde vi madklubben på besøg igen. Jeg var - for at sige det mildt - ude af træning, da det efterhånden er nogle måneder siden, at vi sidst havde en hel aften sammen her på martriklen.
Gode råd var dyre da inspirationen stejlede - råb om hjælp blev hørt og der kom stribevis af forslag ind - de vil alle blive brugt ved senere lejlighed - tak for input alle sammen - både her, mobilt og på FB :)

Hvad blev menuen så? Ja aftenens vinder blev ikke den store 'score-middag', som jeg havde håbet. Yngste medlem af Serup Kjær familien nedlagde veto og pegede på deller i lange baner... med SÅDAN en bestemt ung herre i huset, er der ikke noget at gøre - deller det blev.

Deller med ovnkartofler og lyn-salat

Jeg valgte at lave to slags deller - en neutral med de sædvanlige ingredienser samt en med lidt spark i..

Krydrede deller:
Hakket oksekød
løg - fint revet
æg
rasp
soltørrede tomater - fint hakket
feta -  smuldret
peber
salt (meget lidt)
five spice

Alle ingredienserne æltes godt sammen - der formes små delle på en bradepande. Dellerne bages ved 200 grader i et kvarter til tyve minutter

To slags deller

Tilbehøret blev ovnstegte kartofler, pasta (til børnene) og en lyn-salat

Lyn-salat med sojabønner, salat, agurk, peberfrugt og feta
Desserten gik i øvrigt rent ind - ekstremt simpelt og meget delikat. Lavede en fragilité kage med choko/kaffe-skum. Børn (også Lucas på knap 2 år) og voksne guffede den i sig - kan varmt anbefales.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Spørg endelig løs...eller skriv hvad hjertet begærer..